úterý 27. ledna 2015

Dort Ledové království

Poslední lednový "dortík" (drobek měl 4 kg) je pro Zuzančinu kamarádku Valinku. Ledové království teď hodně frčí, ano, už i u nás. Chtěli jsme děti filmově vzdělávat a s Disneyho pohádkami seznamovat postupně - takže známe zatím Pinocchia a Sněhurku. Potřebovala jsem ale vidět, co to budu vlastně péct za pohádku, Zuzka se dívala se mnou a od té doby u nás jede na střídačku Ledové království a Tři bratři :-) Ale zpátky k dortu.



Na tento kousek jsem se chystala dlouho. Původně jsem měla v plánu modelovat Elsu (pro Ne-Frozeňáky tu modrou nahoře) a Olafa (sněhuláka), s modelováním ale zatím nemám moc zkušeností a Elsa je celkem složitá, tak jsem se obávala, jaký bude výsledek. Naštěstí ale nakonec Míša (Valinčina maminka) přinesla postavičky z plastu, které po ozdobení dortu zůstaly Valince i na hraní. Tak se mi dost ulevilo a pečení a zdobení jsem si užila do syta a bez nervozity :-)


Korpusy jsou piškotové, přibarvené potravinovýma barvama do růžova a modra, ať už je to sladěné komplet dohromady :-) Horní korpus má jahodovo-máslový krém, spodní kokosovo-máslový, oba promazané jahodovo-třešňovou marmeládou od Valinčiny babičky.






A na leden máme s dorty hotovo :-) Byla to celkem dortová smršť - osm dortů za měsíc jsem ještě nepekla, chvilkama už toho bylo aj moc. Ale co s tím, když mě to tak baví! V únoru nás čeká pečení krásné - Zuzanka má 3. narozeniny a jenom o půl dne později také naše dvojčátka (Zuzančini teta a strýc), také 3. Oslavy jsme si rozdělili, abychom dorty stihli :-) Zuzanka až doteď měla přání na dort "červený s kačerama" - i se seriály začínáme u klasiky, takže My z Kačerova :-), ale jak viděla Valinčin, změnila požadavky a jasně řekla, že chce taky takový Elsový (jak je vidět i z fotky: "Mami, přesně takový chci i já, jasné?"). Tak se těším, až ho spolu budeme péct, protože pečení s dětmi mě baví o moc víc, než samotnou :-)


4 komentáře:

  1. Peti ten je nádherný ! Já budu mít sice v únoru 20 a ne 3, ale kdybych si mohla vybrat, tak jasně zvolím taky nějaký s Olafem :D Ovšem u nás je to tak, že když si dort neupeču, tak ho nemám, takže klasika - takový profík fakt nejsem. Máš to krásné :-) Olafa plastového nevíš kde Míša sehnala? Že bych si na dort dala aspoň toho :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Juli :-) Míša sháněla přes internet, já už tam mám taky objednané 3 sady, pro Zuzku, ještě pro Elišku a jedny do zásoby :-D Jestli by ti stačil Olaf, tak dojdi, já ti nějakého upatlu :-)

      Vymazat
    2. V pohodě, už mám slíbeného plyšového :-D

      Vymazat
  2. No páááni .... ten poslat na výstavu, máš stopro první cenu. Je fantastický!!

    OdpovědětVymazat