neděle 11. ledna 2015

Dvojčátkový & pravík pro dědečka

Krásný nedělní podvečer,

leden je zatím dortově nejpilnější - minulý týden dva a tento týden také dva, příští týden (zatím) jeden, potom taky... Ale nevadí, dorty nás baví!

První dort je pro dvojčátka Natálku a Staníka k 8. narozeninám. Vnitřek je ořechový s máslovo-čokoládovopudinkovým krémem.






Druhý dort je pro dědečka (mého druhého tatínka) Peťu k jeho jubileu - 60. narozeninám. Je vášnivým houbařem, a i když sladké moc nemusí, na takovou oslavu jsme se Zuzankou prostě musely - hříbek je jeden z prvních 3D dortů, do kterých jsem se pustila, a je na něm spoustu chyb, ale je dělaný z lásky, tak snad udělal radost :-) Byl teda obrovský, padlo na něj 19 vajíček :-) A na oslavě, na které bylo cca 20 lidí, se snědla jenom půlka nožky... Ale zbytek jsme si rozdělili a máme ke kafíčku na celý týden (děda dostal i nový pressovač/kapučínkovač/latéčkovač, mlýnek na kafe a hromadu kávy, takže budeme mít k dortu i výborné kaféčko).











Jak jsme dort předali, vrhly se na něj děti a během minuty ojedly všechny ozdoby :-D Příště tedy musíme udělat víc jahod a šneků.

A tady je na řezu - vlevo noha, vpravo klobouk :-) Korpus na klobouk jsem pekla, nemaje vhodné formy, v plastové misce v mikrovlnce. Na jednu stranu paráda - za 15 minut piškot z 6 vajec hotový. Na druhou stranu zůstal sušší a tužší. Příště asi zkusím klobouk udělat z burizonů, ať není tak těžký.


Milý dědečku, přejeme Ti spoustu zdraví, štěstí a spokojenosti k Tvému velkému jubileu, děkujeme za všechno, co pro nás děláš, snad tu s námi budeš (nejmíň) do sta let!

P.

1 komentář:

  1. Peti, to je krása :-) ten hříbek nemá chyby, teda žádné nevidím :-) a pečení v mikrovlnce je fajn, my v ní i zavařujeme :-)

    OdpovědětVymazat