čtvrtek 12. června 2014

Ušijem Ti tašku...

Už je to víc jak půl roku, co jsem se pustila do blogování. Můj blog měl být takový veřejný potvořeníčkový deníček. Teprve poté jsem objevila, že svět blogování není jenom o "milý deníčku" psaní, ale že je to svět plný nápadů, inspirace a hlavně podobně nadšených jedinců, jako jsem já sama. V mém Seznamu četby na bloggeru přibývalo čím dál víc kreativních či food blogů, a dneska je mou pravidelnou činností před spaním čtení nových příspěvků od holek, které potřebují - stejně jako já - ke spokojenému životu pořád něco tvořit.

Vzájemným čtením blogů ale spolupráce nekončí, jednou za čas vyhlásí některá z holek speciální akci, ve které se darují, losují či vyměňují výrobky. Pár takových akcí jsem sledovala zpovzdálí, když ale Janka (Janee33) vyhlásila výzvu "Ušijem Ti tašku", neváhala jsem a hned jsem se přihlásila. Za tašku, kterou vytvořím, dostanu tašku, kterou vytvoří jiná tvořilka. Paráda, co myslíte?


Když jsem zjistila, kdo mi bude tašku vyrábět, zaradovala jsem se - Helenka Davidová a její blog Helen's Home Helen's world je úžasným zdrojem nápadů převážně pro háčkovaní, ale i vaření a zážitků z cestování. Je jedním z prvních, na které jsem narazila, a na její nové příspěvky se vždycky moc těším. Tašku pro mě háčkovala, za což jsem moc ráda, protože ušitých tašek mám spoustu, ale háčkovanou žádnou! Když mi dorazila tato úžasná síťovka s peněženkou a krásně stylovým vzkazem, bylo jasné, že Helenka opět vytvořila úžasné dílko - děkuji!




Já jsem měla tvořit pro Mirku (♡♡ mika ♡♡), kterou jsem do této chvíle neznala, ale jsem moc ráda, že teď už znám. Na jejím blogu je moc dobře a je to správná baba! Před nějakým časem jsem při nákupu látek neodolala kočičí sadě - panelu s 15ti čtverečky s kočkami a k tomu na doplnění látku se siluetami koček a jejich tlapkami. Na tašku z nich jsem se chystala už nějaký čas, pro sebe a pro moji maminku, a tak jsem se rozhodla, že se do nich pustím a ušiji jednu navíc i pro Mirečku. Výsledek je tady:


Kočičí tašky pózovaly tentokrát na zahradě.

Konečně jsem se pustila do nějaké menší tašky, a KONEČNĚ
jsem uzavřela mírovou dohodu se zipem. Pravda, je to zip
metrážový, ale to přeci nevadí :-)

Z jedné strany tašky jsou kočky v okně... 

...z druhé siluety.
Tak si můžeme vybrat, jak ji budeme nosit :-)

Uvnitř klasika - jedna kapsička na mobil a klíče.

Oranžová - ta je moje.

Modrý kocúrek je do Výzvy pro Mirku.

Červenou si vybrala maminka, taška je dárek
ke jmeninám.

Metrážový zip se krásně přišívá, ale jezdec je maličký. Proto
jsem se rozhodla trochu jej nadháčkovat.

Kočky vlastně ani moc ráda nemám. Nevadí mi, ale že bych z nich byla na větvi jako z pejsků, to se říct nedá. Ale na této tašce jsou mazlíkem :-) Mimochodem, panel měli v obchodě i s pejsky. Ti ale nebyli tak roztomilí...

Jsem moc ráda, že jsem se do výzvy "Ušijem Ti tašku" mohla zapojit. Moc jsem si to užila, dostala jsem úžasnou síťovku, snad jsem i udělala radost mojí taškou. A hlavně jsem poznala další fajn lidi. Děkuji :-)


8 komentářů:

  1. No pááni Petruš, tolik tašek??? Jsi čiperná švadlenka:-) A taška od Helenky je moc pěkná:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, poslední dobou když už se do něčeho pustím, tak to většinou dělám zrovna ve více kusech. Ve škole tomu říkali optimalizace výroby :-D :-D

      Vymazat
  2. Peti, ty si mě vychválila, že se červenám! Moc ti děkuji, je to od tebe milé! A já tady smekám nad tvým šitím, taštičky jsou parádní, vtipné.
    Přeji krásný večer a moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji za pochvalu, červenat se nemusíš, vždyť je to všechno zaslouženě!

      Vymazat
  3. Peti, Helenka ti uháčkovala moc hezkou sítovku, určitě je to praktická věc. Helence se povedla stejně jako Tobě kočičí trio. I já se zúčastnila a už se těším u Janky na galerii všech tašek. To bude parády! Mávám Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marcelko, také se nemůžu dočkat na galerii!! Snad už se brzy dočkáme :-)

      Vymazat
  4. Teda tašky s kočičkama jsou úžasné :-)) Já můžu kočky i pejsky :-)) Taky se moc těším na galerii!

    OdpovědětVymazat
  5. Petuska, vsetky tasticky mnau:) su super ..ja sa tiez z tej mojej vytesujem este raz dakujem:) .. sietovku si dostala uzasnu do nich sa super nakupuje....som rada, ze sme sa takto stretli urcite budem tu chodit na cumandu Peti...maj sa krasne a prajme pohodovy vecer ♡

    OdpovědětVymazat