Jinou kuchařku než tuto z Apetit edice nemám. Ale tato chybět nesměla, receptů je tam spousta a jeden lepší než druhý!! |
Recept najdete buď v knížce, nebo tady. Co jsem nahradila - jarní cibulku pórkem, sojové mléko a smetanu klasickými, dijonskou hořčici kremžskou (dijonskou ale budu muset dokoupit!!), estragon oregánem a majoránkou, špaldovou mouku celozrnnou pšeničnou. Vynechala jsem zázvor. Přidala brokolici a červenou řepu.
Co jsme dali dovnitř... |
...a ukázka toho, jak mi suroviny mizely pod rukama už během vaření :-D |
Do rozpálené cibulky se přihodí kurkuma - nádherná kombinace barvy a vůně!! |
Kdyby nebylo zbytí, bohatě by stačila i cibulka s kurkumou k obědu :-) |
A vrstvíme - brambory, mrkev, řepu, brokolici, polejeme mléčnosmetanovohořčičným zálivem a dáme druhou vrstvu. Pak zase polijeme a dáme péct :-) |
Připraveno do trouby - peklo se to neskutečně dlouho, hodinu a půl na 200 - 220°C, asi nějaká divná odrůda brambor. Nůž santoku - neskutečně výkonný pomocník v kuchyni! |
A hotovo! Někomu možná vadí cibulka připálená nahoře, já ji miluju :-) |
Na talíři se moc neohřálo... |
V akci :-) |
Škoda, že se s vámi nemůžu podělit i o vůni, ta byla dokonalá... Ta postní doba není zase tak špatné období :-) Dobrou chuť ;-)
P.
Koukám že jsi z toho udělala úplně jiný recept:-)))) Já bych vynechala i mrkev, na tu jsou strávníci u nás nějak alergičtí:-))
OdpovědětVymazatTohle tedy vypadá na super dobrotu, mám taková jídla ráda.
OdpovědětVymazatHezkou sobotu Peti, Helena